اتابک: ۹۰ درصد معادن زغال سنگ ایران در طبس است
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه معادن زغال سنگ از پرحادثهترین معدنها در جهان به شمار می روند، گفت: ۲۲۸ معدن زغال سنگ در کشور وجود دارد که ۹۰ درصد آن در طبس است.
به گزارش پایگاه خبری تولید و اقتصاد(تولیدآنلاین)، سید محمد اتابک در نشست نمایندگان عالی دولت با بازماندگان حادثه معدن طبس که در چهلمین روز این حادثه برگزار شد، افزود: پهنهبندی و زمینشناسی طبس، یک زمینشناسی خاص است به طوری که عمق لایهها بسیار زیاد و ضخامت لایهها بسیار کم است.
وی تصریح کرد: همه این موارد شرایطی را بر ما تحمیل میکند که مجبور میشوند بخشی از استخراج معادن را به صورت سنتی انجام دهند و سنتی انجام دادن استخراج معادن مخاطراتی به همراه دارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: ما باید به سمتی حرکت کنیم که بتوانیم این خطرات را به حداقل برسانیم و معادنی را که نمیتوانیم به شکل سنتی برداشت کنیم، تجمیع و تبدیل به معادن مکانیزه کنیم.
اتابک با بیان اینکه بجز معدنی که اکنون در طبس واقع است، معدن زغال سنگ مکانیزهای دیگری در کشور نداریم، ادامه داد: عمق لایهها باید به شکلی باشد که امکان مکانیزه شدن را به صنعت بدهد.
وی با اشاره به حضورش در محل حادثه معدن معدنجوی کرمان در ساعات اولیه این رخداد، اظهار داشت: همه تیم های امدادی با تلاش و همدلی مراحل امدادرسانی را پیگیری کردند؛ آن لحظات، لحظات بسیار سنگینی برای همه کسانی بود که در آنجا حضور داشتند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه از همه تیم های امدادی در عملیات حادثه انفجار در معدن زغال سنگ طبس قدردانی کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ما باید بتوانیم زغال سنگ را به قیمتی بخریم که معادن امکان بازسازی و تجهیز و آوردن تجهیزات کامل ایمنی را داشته باشند قطعا این حوادث در کشور دیده نمیشود.
اتابک عنوان کرد: معادن زغال سنگ با قیمتی که الان عنوان و خریداری میشود شرایطی پیدا کرده که بخشی از آن غیر اقتصادی شده است.
وی خاطرنشان کرد: تمهیدی که برای این اندیشیده شده این است که معادنی که هم به لحاظ ایمنی مشکل دارند و هم به لحاظ اقتصادی قادر نیستند خودشان را با معیارهای ایمنی تطبیق بدهند و همه تجمیع شوند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: تیم وزارت کار و تیم وزارت صمت مدتی به اینها فرصت میدهد؛ اگر خودشان را به معیارهای ایمنی رساندند که رساندند اما اگر خودشان را به معیارهای ایمنی نرساندند در این فاصله باید این معادن تجمیع شوند.
اتابک بیان کرد: در فاصلهای که معادن خودشان را برای ایمنتر شدن آماده میکنند، حقوق همه کارگران پرداخت خواهد شد و کسی از لحاظ حقوق معطل نخواهد بود.
وی ادامه داد: معادن باید خود را به ماخذ ایمنی که از سوی وزارت صمت و وزارت کار و تیمی که نظاممهندسی معدن همراه است برسانند این برای جلوگیری از این است که مشکلی مشابه در آینده پیش نیاید./ایرنا