اخباربرگزیدهاقتصاداهم اخباربازارتجارتجامعه و سلامتدارویی، آرایشی و بهداشتیشرکتهاصنعت و معدنصنعت ومعدن

فریدون مهبودی به عنوان چهره سال دارویی ۱۴۰۳ انتخاب شد

فریدون مهبودی به دلیل یک عمر تلاش برای توسعه صنعت بایوتک پزشکی و دارویی، به عنوان چهره سال دارو از سوی داروسازان انتخاب شد.

به گزارش پایگاه خبری تولید و اقتصاد(تولیدآنلاین)، در کنفرانس پایان سال دارو که هر ساله در اسفندماه برگزار می‌شود، از فریدون مهبودی به عنوان چهره سال دارویی ۱۴۰۳ به دلیل دستاوردهایش در تولید داروهای بایوتک، بومی سازی دانش بایوتک دارویی، راه اندازی پالایشگاه پلاسما و جذب و پرورش جمع زیادی از نخبگان جوان به عنوان چهره سال دارویی کشور تقدیر و تجلیل به عمل آمد.

در این مراسم، بسیاری از بزرگان حوزه پزشکی و دارویی از جمله، شاهین آخوند زاده معاون تحقیقات وزارت بهداشت، علیرضا رئیس کرمی رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی تهران، رسول دیناروند رئیس اسبق سازمان غذاودارو، عباس کبریایی زاده رئیس فدراسیون اقتصاد سلامت، علی منتصری پیشکسوت دارویی، احمد شیبانی رئیس اسبق سازمان غذاودارو، محمد پیکان پور مدیرکل اسبق دارو، اکبر عبداللهی اصل مدیرکل دارو و بسیاری دیگر از داروسازان کشور و نمایندگان تشکل‌های دارویی حضور داشتند.

نکته قابل توجه در این میان آن است که فریدون مهبودی، در حالی تندیس چهره سال دارویی ۱۴۰۳ را از دست داروسازان دریافت کرد که خود، داروساز نیست.

شایان ذکر است امسال کنفرانس پایان سال دارو، تحت تأثیر شدید مباحث نقدینگی و بحران تأمین مالی بود و شرکت کنندگان در پنل ها و سخنرانی‌ها به ایراد نقطه نظرات خود پیرامون راهکارهای موجود برای برون رفت از مشکلات و بهره برداری از ظرفیت‌های جدید بودند و هشدار دادند که اگر تقسیم کار ملی در این خصوص صورت نگیرد و دولت و فعالان دارویی به یک نقطه مشترک برای تقسیم کار و مأموریت‌ها بر اساس یک استاندارد آزموده شده و بهینه نرسند، مشکلاتی که از قبل انباشته شده، برطرف نخواهد شد.

در این کنفرانس، علاوه بر بررسی سه گانه حکمرانی، بهره وری و تفکر بین المللی، بر ضرورت پیش بینی پذیری مؤلفه‌های اقتصادی و سیاستی تاکید شد.

بر اساس این گزارش، دکتر فریدون مهبودی، دانش‌آموخته دکترای تخصصی ایمنی‌شناسی مولکولی از ایالات متحده آمریکا، از اساتید برجسته مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی انستیتو پاستور ایران و رئیس شبکه بیوتکنولوژی پزشکی کشور بوده است. ایشان در دهه هفتاد شمسی، هم‌زمان در انستیتو پاستور ایران و شرکت سیناژن، به ترویج دانش بیوتکنولوژی و تحقیق روی داروهای زیستی پرداختند.

دکتر مهبودی در شرکت سیناژن، اولین داروی زیستی ایران به نام سینووکس، مشابه داروی انحصاری آمریکایی آوونکس، را برای بیماران مبتلا به ام‌اس تولید کرد و ایران را از واردات میلیون‌دلاری این دارو بی‌نیاز ساخت. همچنین، تولید داروی مهم فاکتور هفت برای بیماران هموفیلی، از دیگر دستاوردهای بزرگ سیناژن تحت رهبری ایشان بود که وابستگی حیاتی ایران به این داروی انحصاری را از میان برداشت و واردات آن را به صفر رساند.

امروزه، گروه دارویی سیناژن با تولید برخی از مهم‌ترین داروهای مورد نیاز بیماران مبتلا به ام‌اس، سرطان، ناباروری، تالاسمی، نارسایی‌های کلیوی و بیماری‌های خودایمنی، نیاز حیاتی بیش از ۶۵۰ هزار بیمار خاص را با محصولات ساخت ایران برطرف کرده است. این شرکت بسیاری از محصولات خود را به کشورهای مختلف، حتی در اروپا، صادر می‌کند و به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان داروهای بیولوژیک در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا شناخته می‌شود.

دکتر مهبودی با تأسیس شتاب‌دهنده پرسیس‌ژن در دهه اخیر، تولید محصولات بیوتکنولوژی ایرانی را شتاب بیشتری بخشیده است و به همین دلیل به‌عنوان «پدر بیوتکنولوژی دارویی ایران» شناخته می‌شود. تاکنون، علاوه بر دارو، چندین واکسن نوترکیب مهم، از جمله واکسن آنفولانزا، در زیرمجموعه‌های پرسیس‌ژن تولید شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا