فعالسازی معادن کرمان با همکاری سازمان انرژی اتمی انجام میشود
استاندار کرمان با اشاره به همکاری مشترک با سازمان انرژی اتمی در بخشهای مختلف گفت: با مساعدت و همراهی این سازمان، فعالیت معادن در استان را باید جلو ببریم.
به گزارش پایگاه خبری تولید و اقتصاد(تولیدآنلاین)، محمدعلی طالبی در آیین بهره برداری از نخستین کارخانه آلودگیزدایی و فرآوری خشکبار بر مبنای فناوری پلاسما در رفسنجان با حضور وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان انرژی اتمی افزود: این فعالیت باید گسترش یابد تا مرکزی برای پوشش کشاورزی هسته ای در کرمان داشته باشیم.
وی با اشاره به مزیتهای افتتاح این واحد تولیدی برای فرآوری خشکبار با استفاده از فناوری پلاسما گفت: نمونه چنین فعالیتهایی را در محصولات دیگر مانند خرما نیز میتوانیم داشته باشیم.
استاندار کرمان اظهار داشت: باید اطمینان لازم برای تامین بازار صادرات محصولات کشاورزی هسته ای استان کرمان حاصل شود زیرا لازمه صادرات به دنیا اطمینان بخشی در حوزه محصولات کشاورزی است.
وی گفت: ما استان نخست کشور در تولید محصولات کشاورزی هستیم و بالاترین اشتغال در استان مربوط به بخش کشاورزی است لذا در این حوزه نیازمند توجه مسئولان وزارت جهاد کشاورزی هستیم.
طالبی با بیان اینکه ستاد عالی پسته در اولین فرصت تشکیل میشود افزود: تعهد ارزی، صادرکنندگان پسته را با مشکل مواجه کرده است که باید در این زمینه تمهیدات لازم به کار گرفته شود.
وی همچنین با اشاره به ظرفیتهای شمال کرمان به ویژه رفسنجان و ضرورت ارتقای پروازهای این شهرستان بیان کرد: امروز از فرودگاه رفسنجان بازدید داشتیم که سعی میکنیم هفته ای سه روز پرواز از این فرودگاه انجام شود و مسافران شهرهای اطراف به این فرودگاه هدایت شوند.
از مشکل آب تا ضرورت استفاده از دانش بنیانها
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: متاسفانه مدیریت صحیح برای آب در کشور وجود ندارد، اما برای نخستین مرتبه انتقال آب وارداتی کشور از خلیح فارس آغاز و عملیاتی شد.
احمد انارکی محمدی با اشاره به ضرورت جلوگیری از آفتها و استفاده از سم آفلاتوکسین به عنوان مهمترین اهداف عنوان کرد: بسیاری از محمولههای ما در حال برگشت از اروپا است؛ کشاورزان ما هنوز از تکنیکها و سموم قدیمی برای مقابله با آفات استفاده میکنند.
وی ادامه داد: فناوری پلاسما در مقابله با آفات و تولید کودهای نانو برای حفظ خاک، میتواند بسیار کمک کند.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به وجود یکی از بزرگترین معادن روباز جهان در معدن مس سرچشمه و آلودگی محیط زیست باید از فناوری های دانش بنیان مرتبط با انرژی هسته ای استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: در استفاده از روش های نوآوری در استخراج و پردازش نیز برای کاهش هزینهها، افزایش تولید و ارتقای ایمنی میتوان از انرژی هسته ای کمک بگیریم همچنین باید نقشه راهی برای کاربرد انرژی هسته ای در بخش کشاورزی تدوین شود.
چالش تغییرات اقلیمی در تولید پسته
فرماندار رفسنجان نیز گفت: ۵۰ درصد باغهای پسته در استان کرمان و ۲۵ درصد آن در رفسنجان است که نزدیک به ۱۰۰ هزار هکتار سطح زیر کشت باغ پسته این شهرستان است.
حسین رضایی میانگین تولید ۱۰ سال گذشته پسته در شهرستان رفسنجان را ۵۰۰ هزار تن و مجموع تولید استان کرمان را یک میلیون تن اعلام کرد و افزود: اولین چالش در تولید محصول پسته، تغییرات اقلیمی است که خسارتهای زیادی به محصول داشتهایم.
وی با اشاره به اهمیت حذف باقیمانده سموم در محصول پسته در راستای ارتقای کیفی و افزایش صادرات آن به کشورهای اروپایی گفت: تشکیل ستاد عالی پسته به ریاست وزیر جهاد کشاورزی و رفع چالشهای پیش روی این محصول صادراتی و راهبردی ضرورت دارد.
نخستین کارخانه فرآوری و آلودگیزدایی از خشکبار بر پایه فناوری پلاسما در کشور که امروز به بهره برداری رسید در زمینی به وسعت ۱۹ هزار متر مربع و شامل اتاق تمیز، واحد بستهبندی، آزمایشگاه کنترل کیفیت، واحد اچ اس ای و بخشهای اداری و پشتیبانی و با ظرفیت فعلی سه تن در ساعت احداث شد که این ظرفیت به ۶ هزار تن در سال میرسد.
ظرفیت بالای شهرستان رفسنجان در تولید و صادرات محصول پسته از جمله دلایلی راهاندازی این کارخانه است و سامانههای مستقر با حذف آلودگی میکروبی و قارچی، انباربانی و ماندگاری محصول را افزایش میدهد./ایرنا