اخباربرگزیدهاقتصاد و تجارتبازارتجارتتشکلهاتولید+راه و مسکنشرکتهاصادرات و وارداتصادرات و وارداتصنایع معدنیصنعت و معدننمایشگاه هانمایشگاه و رویدادتجاریهمایش و نمایشگاه

صادرات کاشی و سرامیک ایرانی به ۱۵۰ کشور/ چین دیگر رقیب ما در منطقه نیست

به گزارش پایگاه خبری تولید و اقتصاد،«اصغر آهنی‌ها» در نشست خبری افزود: در سال های گذشته شاهد رشد صادرات محصولات ایرانی به کشورهای مختلف هستیم و با بازاریابی انجام شده، به بازار آفریقا نیز نفوذ و حتی در بازار سخت و پیچیده روسیه نیز بازاری برای خود دست و پا کرده ایم.

وی بیان‌داشت: در این صنعت باید به سمت و سویی برویم که کنسرسیوم‌های صادراتی در کشور هرچه بیشتر شکل بگیرد.

به گفته این مقام صنفی، هزینه حمل و نقل یکی از مهمترین و تعیین‌کننده ترین شاخص‌ها در توسعه صادرات است، به همین دلیل صادرات به کشورهای منطقه و همسایگان در اولویت کار تولیدکنندگان است.

وی با بیان اینکه برخی واحدها بین ۵۰ تا ۶۰ درصد تولیداتشان را روانه بازارهای صادراتی می‌کنند، خاطرنشان‌کرد: محصولات ایرانی در گریدهای مختلف تولید می‌شود که گرید «عالی» آن در حد و اندازه تولیدات اروپایی است.

آهنی‌ها ادامه‌داد: اغلب ماشین‌آلات و خطوط تولیدی مورد استفاده در این صنعت از کشورهای اسپانیا، ایتالیا و چین وارد می‌شود، با این حال با توانمندی نیروی انسانی کشورمان توانسته ایم بسیاری از این دستگاه ها را داخلی سازی کنیم.

وی گفت: بین ۲۵ تا ۳۰ درصد هزینه‌های تمام شده کاشی و سرامیک در کشورمان مربوط به هزینه های نیروی انسانی است، با این حال بهره وری پایین، تحمیل هزینه‌های جانبی (از جمله قطعی برق و گاز) و عدم رشد تاسیسات پشتیبان همپای صنعت، از دیگر دلایل گران تمام شدن محصولات ایرانی است.

رییس انجمن کاشی و سرامیک تزئینی ایران خاطرنشان‌کرد: پاکستان با جمعیت ۲۸۰ میلیون نفری می‌تواند بازار فوق‌العاده‌ای برای ما باشد، با این حال هزینه های حمل بالا (به دلیل نبود خطوط ریلی لازم تا مرز پاکستان) و همچنین اعمال تعرفه‌ها و عوارض سنگین گمرکی از سوی پاکستانی‌ها، مهمترین دلایل محقق نشدن این موضوع است.

ایران، چین را در صادرات به کشورهای منطقه کنار زد

در ادامه، «رزیتا گل‌پور» دبیر انجمن یاد شده افزود: در یک دهه گذشته سهم کاشی و سرامیک تزئینی از صادرات رشد چشمگیری داشته و از نظر تولید در منطقه بی رقیب است.

وی بیان‌داشت: امروز کاشی و سرامیک تزئینی کشورمان با کیفیتی بالاتر از تولیدات چینی عرضه می‌شود و به همین دلیل رقیب سرسخت چینی‌ها در منطقه خاورمیانه و ارواسیا محسوب می‌شویم.

گل پور، کاشی و سرامیک را هفتمین صنعت استراتژیک کشور مطابق اعلام نظر وزارت صمت عنوان کرد که اکنون تولیدات آن در رده هفتم کیفی جهان قرار دارد.

وی ادامه‌داد: پارسال ۱۸۳ میلیون متر مربع صادرات کاشی و سرامیک تزئینی به کشورهای مختلف انجام شد که ۷۳ درصد آن به عراق، هفت درصد آن به پاکستان و بقیه به سایر کشورها بوده است. این صادرات در مقایسه با سال ۹۹ رشد هفت درصدی داشته است.

دبیر انجمن کاشی و سرامیک تزئینی ایران خاطرنشان‌کرد: با اقدامات انجام شده در راستای توسعه بازار از سال ۹۹ تاکنون، صادرات محصولات ایرانی از ۴۸ کشور به ۱۵۰ کشور افزایش یافته است.

مدیرعامل گروه صنعتی نگارستان اظهار داشت: در چهار سال گذشته تعداد واحدهای فعال در این رشته صنعت از ۲۵ واحد به ۴۷ واحد افزایش یافته است و با بازاریابی انجام شده، بازار منطقه را از چین گرفتیم.

گل‌پور به مشکلات صادرات به عراق و پاکستان اشاره کرد و گفت: تجار عراقی و پاکستانی به صورت ریالی از ما خرید می‌کنند، این در حالی است که باید ریال دریافتی را در بازار آزاد به دلار تبدیل کنیم و سپس با نرخ نیمایی به دولت بازگردانیم که محل زیان صادرکنندگان است.

بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کاشی و سرامیک

در این نشست، «محمود بازاری» مدیرکل دفتر ترویج تجارت سازمان توسعه تجارت به برگزاری بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کاشی و سرامیک، چینی‌ بهداشتی و صنایع وابسته اشاره کرد که ۲۹ دی‌ماه تا دوم بهمن ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار خواهد شد.

وی گفت: این صنعت از نظر مقیاس تولید، کیفیت، طراحی و تنوع محصولات در منطقه سرآمد است که بازارهای خوبی برای آن در کشورهای منطقه متصور هستیم.

بازاری،کشورهای عراق، پاکستان، ترکیه، کشورهای حاشیه خلیج فارس و روسیه را مهمترین بازارهای ایران در این محصولات برشمرد.

بر اساس این گزارش، این نمایشگاه در فضایی به وسعت ۲۱ هزار مترمربع با حضور ۱۰۰ شرکت ایرانی و خارجی برگزار خواهد شد و تاکنون تجار و نمایندگانی از ترکیه، ازبکستان، قزاقستان، قرقیزستان، پاکستان، افغانستان، عراق، روسیه، سوریه، بلاروس و تاجیکستان برای حضور در آن اعلام آمادگی کرده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا