تجارتحمل و نقلراه و مسکنصادرات و وارداتصادرات و وارداتصنعت و معدن

ظرفیت فعال صنایع دریایی؛ تنها ۱۵ درصد!

به گزارش پایگاه خبری تولید و اقتصاد،سعید جعفری گفت: توسعه نیافتن صنایع دریایی چند علت دارد و مهمترین علت آن اجرا نشدن قانون توسعه و حمایت از صنایع دریایی مصوب سال ۱۳۸۷ است.

وی با اشاره ظرفیت سواحل کشور برای توسعه اقتصاد دریایی افزود: حدود ۵ هزار و ۸۰۰ کیلومتر خط ساحلی در کشور وجود دارد و کمتر کشوری است که این میزان دسترسی به دریا داشته باشد، با این حال اقتصادمان هنوز دریایی نشده است.

مدیرکل دفتر صنایع ریلی و دریایی وزارت صمت با اشاره به مهمترین چالش‌های این صنعت گفت: دو مشکل عمده در حوزه صنعت دریایی کشور وجود دارد که یکی بحث سفارش و دیگری مربوط به سازوکار‌های تامین مالی است.

وی با بیان تاکید بر این موضوع که سازوکار‌های تامین مالی در کشور مناسب توسعه صنایع دریایی نیست، افزود: صنعت کشتی سازی گردش مالی بالایی دارد و نمی‌تواند با تسهیلات ۱۸ درصد فعالیت کند؛ این در حالی است که در کشور‌های مشابه، ۹۰ تا ۹۵ درصد اعتبار برای سفارش یک کشتی توسط بانک پشتیبان فاینانس می‌شود.

جعفری اضافه کرد: اگر بتوانیم منابعی برای حمایت از این صنعت فراهم کنیم، باز به دلیل نداشتن بانک تخصصی در حوزه صنایع دریایی در تخصیص آن با مشکل مواجه خواهیم شد.

مدیرکل دفتر صنایع ریلی و دریایی وزارت صمت همچنین به ظرفیت موجود در این صنعت اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، ۴۹ هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری در حوزه زیرساخت صنایع دریایی به ثبت رسیده است و ۱۸ هزار و ۸۱۶ نفر نیز به صورت مستقیم در این صنعت اشتغال دارند که به ازای هر شغل مستقیم در این صنعت نیز، ۷ شغل در حوزه پشتیبانی این صنعت ایجاد می‌شود./صدا وسیما

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا