اخباربرگزیدهاقتصاد و تجارتاهم اخبارتشکلهاشرکتهاصنعت و معدنصنعت ومعدننمایشگاه و رویدادتجاریویدئوچند رسانه ایکشاورزی و صنایع غذاییکشاورزی وصنایع غذاییگفتگو و مصاحبه

مدیرعامل شرکت طبیعت:تفاهم با استانداری‌های گیلان و مازندران برای خرید برنج مازاد شالیکاران/ آشتی مصرف کنندگان کنسرو ماهی تون درگرو سیاستگذاری صحیح شیلات+ ویدئو

محمد مختاریانی معتقد است در صورت سیاستگذاری شیلات و وزارت جهاد در خصوص ماهی از آبان به بعد می توان به استقبال مصرف کنندگان با کنسرو ماهی تون امیدوار بود.

به گزارش پایگاه خبری تولید و اقتصاد، محمد مختاریانی رئیس انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج در جلسه ای که با حضور خبرنگاران صورت گرفت، گفت: رسانه نباید به منابع مالی متکی باشد و به نوعی آزادگی داشته باشد و بتواند تحلیل درست خود در بخش های مختلف سیاسی و اقتصادی را بدون تطمیعی هیچ بخشی بزند و بتواند حرف درست را بزند.

این فعال اقتصادی افزود: بدون شک یکی از ارکان اصلی پیاده سازی دموکراسی در هر کشور حضور مطبوعات آزاده و ارائه نظرات بدون قصد و غرض و پافشاری بر مواضع درست است. در جهان امروز حتی یک گروه واتساپی و یا پیامک اثربخشی به سزایی را در جامعه دارد به شرطی که به دور از خصومت های شخصی و… باشد.

تعدیل شدن قیمت ها با همکاری دولت و تشکل ها از تبعات، کمبود کالا و گرانی بیش از حد جلوگیری می کند

مدیرعامل شرکت طبیعت با بیان اینکه در خصوص قیمت گذاری دستوری خیلی از موارد تعدیل شده است، گفت: با هماهنگی تشکل ها با دولت مصوبه ای به اجرا در آمده است که در حال منطقی سازی قیمت ها ست که در آینده محصولات با جهش قیمت و گرانی بیش ازحد مواجه نشوند.

مختاریانی افزود: با منطقی سازی و تعدیل قیمت ها، روند عادی و بدون تلاطمی صورت می گیرد تا اینکه شاهد مسائلی از قبیل کمبود کالا و یا گرانتر شدن نباشیم.

وی با ذکر مثالی در خصوص قیمت گفت: کنجاله را در جهت رعایت حال مصرف کنندگان قیمت را ثابت گرفتند که منجر به کاهش واردات و کمبود کالا شد که مرغدار ناچار به خرید آن قیمت آزاد شد و در نتیجه که کالایی که قیمت آن هفتاد هزار تومان بوده، مردم با صد هزار تومان تهیه کردند. این جهش قیمت ناشی از فشار ثابت نگه داشتن قیمت کالاو غیر منطقی بودن سیاست ها می باشد .

مختاریانی افزود: تصمیمات باید منطقی باشد که آثار و تبعات نداشته باشد که خوشبختانه با همکاری تشکل ها با دولت اتفاق خوبی در حال رخ دادن است و بحث تعدیل قیمت ها به خوبی جلوی آثار مخرب و گرانی بیش از حد کالاها را خواهد گرفت.

افزایش قیمت در کشورهای صادرکننده برنج و لزوم پیش بینی و برنامه ریزی برای واردات

این مقام صنفی در خصوص افزایش قیمت برنج وارداتی گفت: بازار برنج هندوستان وابسته به انتخابات این کشور است و برای هندیها مهم است که در سال انتخابات قیمت برنج در بازار داخلی هند قیمت بالایی نداشته باشد، برای حفظ قیمت برنج جلوی صادرات برنج باسماتی را گرفته است. فقط هند صادرات برنج نانواستار را ممنوع کرده است که این برنج از کیفیت پایین تری نسبت به باسماتی برخوردار است و به واردات آن به ایران نیز صورت نمی گرفت که در کشورهای آفریقایی صادر می شد.

نایب رئیس سندیکای کنسرو ایران: وضعیت کنونی کنسرو تون ماهی ماحصل سیاستگذاری شیلات است

وی در ادامه در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه قیمت تن ماهی در بازار ۷۸ درصد افزایش یافته است، گفت: آخرین تغییرات قیمتی تن ماهی مربوط به آبان ماه سال گذشته است که آن زمان با ماهی کیلویی ۳۹ هزار تومان قیمت‌گذاری شده بود، درحالی‌که اکنون تن ماهی با ماهی کیلویی ۱۵۵ هزار تومان تهیه می‌شود.

نایب رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران این افزایش قیمت ماهی را متوجه عدم همکاری سازمان شیلات و وزارت جهاد کشاورزی دانست و گفت: با قیمت ۵۲۰۰۰ تومان کنسرو ماهی تون با توجه به اینکه ماهی کمتر از ۱۵۵۰۰۰ تومان نیز پیدا نمی شود، باعث شده بسیاری از همکاران و تولیدکنندگان از تولید کنسرو ماهی تون خودداری کنند. وی افزود: با این شرایط بدیهی است اولین ضرر گرانی ماده اولیه به تولیدکننده و در وهله دوم مصرف کننده می رسدمختاریانی با بیان اینکه ۷۰ درصد قیمت تمام شده تن ماهی مربوط به ماهی است، گفت: مصرف‌کنندگان باید قبول داشته باشند که تولید تن ماهی با ماهی گران کار راحتی نیست.عضو هیئت مدیره سندیکای کنسرو در ادامه از کاهش ۳۰ درصدی مصرف تن ماهی در کشور خبر داد و گفت: امیدوار هستیم در آبان ماه که فصل صید و صیادی است، با همکاری سازمان شیلات و جهاد، قیمت‌های ماهی اصلاح شود و تن ماهی هم قیمت‌ منطقی‌تری داشته باشد و مصرف کنندگان با پایان قهر اجباری از این محصول دوباره به مصرف کنسرو ماهی تون روی آورند.

حجم فساد در قضیه چای عجیب و غریب بود

محمد مختاریانی از تخصیص ارز و مجوز واردات چای برای سه سال آینده با توجه به شرایط فعلی و ارزی کشور انتقاد کرد، و گفت: چطور می شود که یک کالایی آنقدر عزیز شود که سه سال جلوتر ارزش را بدهند که در این زمینه دولت اقدام کرد و باعث تغییر و تحولاتی در وزارت جهاد کشاورزی شد.

مدیرعامل شرکت طبیعت افزود: این فاجعه عمق زیادی دارد که دولت هم نمی داند چه کار کند؟ از طرفی بخواهد ارز دهد، بانک مرکزی می گوید برای سه سال ارز داده، از طرفی شرکت هایی هستند چای وارد کرده اند و کالای آنها در گمرک است. از طرفی مصرف کننده با قیمت های عجیب و غریب مواجه است و تازگی است که چای بر مبنای ارزنیمایی کرده اند و چای در بازار براساس ارز ۵۰ تومانی است.

وی در ادامه بیان کرد :شرکتی که چای را وارد کرده و کیفیت چایی که وارد کرده زیر سئوال است و آیا اینکه این مقدار چای وجود دارد که بتواند وارد کند؟ موضوع بسیار حاد و پیچیده است که در حد میلیارد دلار برای چای ارز دهند و کالاهای دیگر ارزی را دریافت نکنند.

مختاریانی افزود: در جریان هستم که در بدنه دولت ، در تلاش هستند که به موضوع رسیدگی کنند و قضیه را حل کنند

عدم حمایت دولت از کارخانه طبیعت در قضیه آتش سوزی سال گذشته این کارخانه

مدیرعامل شرکت طبیعت در ادامه در پاسخ به سئوال خبرنگار پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی”اگروفودنیوز”در خصوص اقدامات حمایتی دولت از این شرکت در ارتباط با بازسازی ناشی از حریق شرکت طبیعت در سال گذشته بیان کرد: متاسفانه در این خصوص هیچگونه اقدام حمایتی و حتی به ظاهر احوالپرسی نه توسط دولت و نه بخش خصوصی و پارلمان این بخش(اتاق بازرگانی) از شرکت طبیعت صورت نگرفت.

مختاریانی افزود : شرکت بیمه نیز که براساس مقررات می بایست خسارت ناشی از آتش سوزی را پرداخت می کرد، از این مسئله سر باز زد با سنگ اندازی و اتهام از پرداخت هرگونه خسارت خودداری کرد تا جایی که این مسئله را حقوقی کردیم و از طریق قوه قضاییه اقداماتی را انجام دادیم که اکنون در مراحل پایانی آن هستیم و در این خصوص موفق شدیم با دفاعیاتی که صورت گرفت تا حدودی روند این پرونده را به سود خودمان برگردانیم.

وضعیت نا به سامان بازار قند و شکر

مدیرعامل شرکت طبیعت گفت: شکر با نرخ مصوب دولت در بازار وجود ندارد، در داخل نیز این شکری که تولید شده با نیشکرو چغندر قند سال قبل بوده است، و با این نرخ رضایت داشتند.

مختاریانی افزود : امروز اگر بخواهیم به عنوان مصرف کننده برای کارخانه تهیه کنیم، اگر ۲۵۵۰۰ باشد باید ۴۰۰۰ تومان هم به دلال داد، به عنوان یک مصرف کننده عمده اعلام می کنم بازار مصرف قند و شکر وضعیت مناسبی ندارد و با واردات به موقع می توانست این مسئله مرتفع شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا