اقتصاد

افزایش ظرفیت رشد بورس نسبت به سایر بازارهای سرمایه‌گذاری

یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه ظرفیت رشد بازار سرمایه در شرایط فعلی بیش از دیگر بازارهای سرمایه‌گذاری است، گفت: بازارهای رقیب به سوی کوچک شدن خواهند رفت و بازار سرمایه که در مرکز بازارهای رسمی قرار دارد توسعه پیدا خواهد کرد.

به گزارش روز شنبه از پایگاه خبری بازار سرمایه ایرنا، «ابوالفضل شهرآبادی» با بیان اینکه بازار سرمایه با توجه به رکود بازارهای رقیب، عمده سرمایه گذاری را در ماه های پیش رو به خود اختصاص خواهد داد، افزود: بازارهای سرمایه، مسکن، ارز و دیگر بازارهای رقیب بر هم اثر می گذارند اما در شرایط فعلی، پتانسیل رشد بازار سرمایه بیش از بازارهای دیگر است.

وی با اشاره به مزیت های بازار سرمایه در مقایسه با بازارهای رقیب گفت: نقدشوندگی و شفافیت جزو مزایای خاص بازار سرمایه است و در بلندمدت تردیدی نیست که این بازار رشد دوباره خود را از سرخواهد گرفت.

این کارشناس بازار سرمایه از بازار مسکن به عنوان رقیب بازار سرمایه در شرایط فعلی یاد کرد و گفت: با توجه به ملاحظات بودجه ای در حوزه مسکن و بحث های مالیاتی که دولت برای این صنعت در نظر گرفته است با اطمینان می توان گفت که در ماه های آینده عمده سرمایه گذاری ها در بازار سرمایه رخ خواهد داد؛ به ویژه آنکه بورس همه صنایع و دیگر بازارها را در دل خود جای داده است.

 وی در عین حال با بیان اینکه کانال های جذب پول در بورس هنوز  با تاخیر زمانی عمل می کنند،  اظهار داشت: جذب نقدینگی از طریق عرضه های اولیه و افزایش سرمایه انجام می شود که فرآیند زمانبری است؛ بنابراین  فرایند سرعت‌بخشی به کانال‌های جذب پول در بازارهای مالی دنیا موضوع مهمی است که اگر این روند نتواند خودش را با سرعت ورود نقدینگی هماهنگ کند، بازار دچار مشکل می‌شود و اتفاقی که در مردادماه در بورس شاهد آن بودیم، نیز متاثر از همین موضوع بود.

حجم بالای پول‌ تازه،  عامل رشد هیجانی بازار بود

شهرآبادی با اشاره به روند معاملات پنج ماهه ابتدای سال گفت: بازار در آن مدت رشدی  هیجانی را تجربه کرد که مهمترین دلیل و محرک اصلی آن حجم بالای پول‌ تازه  بود، پس از آن از روزهای پایانی مرداد بازار وارد فاز ریزشی و کاهشی ادامه دار شد که شبیه آن را تاکنون کمتر شاهد بودیم.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: از نیمه دوم سال گذشته تا مرداد ۹۹ تحلیل اکثر تحلیلگران غلط از آب درآمد، چون عامل محرکه بازار که همان نقدینگی بود آنقدر قوی عمل می کرد که این تحلیل ها را به هم می ریخت.

وی عقب‌ماندگی سرعت کانال های جذب پول را نسبت به جریان نقدینگی ورودی  به بازار در ابتدای سال مهمترین عامل اصلاح بازار طی ماه‌های گذشته دانست و افزود: البته فرابورس به خصوص در عرضه های اولیه بسیار سریع تر عمل می کند اما در مجموع فرایندهای پذیرش و افزایش سرمایه در بازار ما نسبت به بازارهای مالی دنیا زمان بر  است.

شهرآبادی توضیح داد: به طور طبیعی بازاری که در ابهام است و دلیلی هم برای رشد ندارد با یک فشار کوچک می تواند در حالت نزولی فرو برود.

این کارشناس بازار سرمایه منشا تعلل فعلی در رشد بازار سرمایه را برخی ابهامات دانست و گفت: پیش از این یکی از ابهامات بازار سرمایه، سرنوشت انتخابات آمریکا بود، که اکنون این ابهام برطرف شده، تردیدها کاهش یافته و شاهد ورود آرام نقدینگی به بازار هستیم.

وی با بیان اینکه در هفته اخیر بازار سرمایه به نحوی با خودش رقابت کرد و پول از سهم‌های بزرگ به کوچک رفت، اظهار داشت: در شرایط فعلی، شاخص بورس برای رشد پرقدرت نیازمند محرکی قوی است و نبود همین محرک هم باعث شده تا این متغیر در سطح ۱.۴ میلیون واحد درجا بزند.

شهرآبادی با اشاره به اینکه بازار این روزها با اخبار داخلی مهمی مواجه است، گفت: طی این ماه شاهد انتشار گزارش های ۹ ماهه شرکت ها هستیم که می تواند نقش همان محرک قوی را برای رشد بازار فراهم کند، چراکه پیش بینی می شود صنایع بزرگ و بنیادی بازار گزارش‌های خوبی از عملکرد ۹ ماهه داشته باشند.

بانک‌ها، خودرویی‌ها و پتروشیمی‌ها  پیشروهای بازار

این کارشناس بازار سرمایه افزود: با کاهش ریسک های سیاسی خارجی و حرکات مثبت در مذاکرات برجامی، بانک‌ها، خودرویی‌ها و پتروشیمی ها جزو صنایعی هستند که می توانند به عنوان پیشرو مطرح شوند. همچنین صنایع دلاری ممکن است کاهش هایی را تجربه کنند اما در مقابل گشایش در فروش، این کاهش را جبران خواهد کرد.

به گفته وی، حرکت صعودی بازار فعلا پله‌ای است و شاخص مقاومت‌هایی دارد، به همین دلیل باید دید محرک‌ها و عوامل موثر بازار چقدر درست عملیاتی می‌شوند.

شهرآبادی اظهار داشت: از آنجا که حجم معاملات رشد کرده و پول مثبت وارد بازار شده است، این عامل در کنار خبرهای خوب از گزارش های ماهانه شرکت ها، نوید دهنده آن است که هفته خوبی را در پیش داشته باشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا