اخباربرگزیدهاقتصاداقتصاد و تجارتاهم اخبارتولید دانش بنیانشرکتهاصنعت و معدنصنعت ومعدنعلم و فناوری

ایجاد جهش در شرکت‌های دانش‌بنیان با تأمین سرمایه

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی با اشاره به فعالیت شرکت‌های بالغ دانش‌بنیان که رؤیاهایی برای توسعه بازار و محصول خود دارند، ولی سرمایه لازم را ندارند، گفت: رویداد «نکست» با هدف ارتقای فعالیت این شرکت‌ها تعریف و اجرایی می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تولید و اقتصاد(تولید آنلاین)، نشست خبری جایزه ملی فناوری نکست (نوآوری کارآفرینان سرآمد توسعه) با حضور دکتر شقایق حق‌جوی جوانمردی، رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری برگزار شد.

شقایق حق‌جوی جوانمردی در این نشست یکی از مهمترین وظایف معاونت علمی را دانش‌بنیان کردن صنایع بزرگ کشور و افزایش سهم اقتصاد در توسعه فناوری عنوان کرد و افزود: دانش‌بنیان کردن اقتصاد کشور و توسعه فناوری، مردمی‌سازی اقتصاد و افزایش بهره‌وری صنایع از دیگر ماموریت‌های معاونت علمی است که تحقق آن در گرو بهبود فضای کسب و کار است.

وی ادامه داد: در این راستا لازم است که سرمایه انسانی ارتقاء پیدا کند، شرکت‌های دانش‌بنیان توانمند شوند و نظام تأمین مالی ارتقاء یابد، ضمن آنکه توان محصولات صادراتی کشور افزایش پیدا کند.

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی با اشاره به فناوری‌های نوظهور، گفت: فناوری‌های نوظهور یک موضوع بسیار جدی در توسعه اکوسیستم فناوری کشور است که نمونه آن حوزه هوش مصنوعی است که تحولات زیادی ایجاد کرده، به گونه‌ای که روش‌های قبلی را ناکارآمد کرده است.

حق‌جوی اظهار کرد: یکسری از شرکت‌های فناور و یا بالغی هستند که برنامه‌هایی برای توسعه بازار و یا محصولات خود دارند، ولی برنامه و یا سرمایه در گردش لازم را ندارند و رویداد جایزه «نکست» (نوآوری کارآفرینان سرآمد توسعه) در این راستا تعریف شده است.

وی با اشاره به جایزه ملی فناوری «نکست»، خاطر نشان کرد: در معاونت علمی ۴ رویکرد را تعریف کردیم که شامل تمرکز، تمایز، تعالی و راهبری است. تمرکز به این معناست که داشته‌های خود را به صورت هدفمند تخصیص دهیم و زمانی که می‌خواهیم سرمایه انسانی را ارتقاء بدهیم، بر روی حوزه‌هایی متمرکز شویم که ارزش افزوده ایجاد کند. تمایز نیز به این معنی است که ما در این اکوسیستم به امید تازه و رؤیاهای جدید محتاجیم و بر این باور هستیم که این رؤیاها دست‌یافتنی هستند.

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی، تعالی را به معنای انجام کارها با کیفیت بیشتر و بالاتر دانست و گفت: این حوزه مهمترین مأموریت‌های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری است و رویکرد راهبری به این معناست که نقش ما شناسایی کنشگرهایی در بین مردم و بخش خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان است.

وی گفت: یکی از گروه‌هایی که کمتر به آن توجه شده، شرکت‌های بالغ است.‌ این شرکت‌ها با استفاده از زیرساخت‌هایی، بازار خودشان را می‌شناسند. گاهی اوقات برنامه‌ها و رؤیاهایی دارند، اما سرمایه در گردش کافی ندارند و اگر بخواهیم یک جهشی در آنها ایجاد شود، احتیاج به کمک و سرمایه مالی جدید دارند.

حق‌جوی تأکید کرد: مخاطبان جایزه «نکست»، همین شرکت‌ها هستند و امیدواریم با کمک رسانه، یک حرکت امیدآفرین را با فناوری‌های نوظهور رقم بزنیم./ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا