اخباربرگزیدهاقتصاد و تجارتاهم اخباربازارتجارتتشکلهادارویی، آرایشی و بهداشتیصادرات و وارداتصنعت و معدن

نظارت بیشتر در توزیع دارو

حمید خیری افزود: مسئولین سازمان غذاودارو و همچنین سندیکای تولیدکنندگان دارو وعده داده اند که مشکل به زودی برطرف می شود ولی نکته اساسی این است که باید مشکلات و معضلات ریشه یابی شود و راهکارهای مناسب برای آن اندیشیده شود و از پتانسیل های انجمن های صنفی و تخصصی در این رابطه بهره برداری شود.

این فعال حوزه داروسازی ادامه داد: پیشنهاد انجمن داروسازان این است که در شرایط فعلی نیاز است که نظارت بیشتری در توزیع دارو صورت گیرد. لیست داروهایی که به استان ها تحویل داده می شود، یک نسخه از آن جهت اطلاع رسانی در اختیار نماینده انجمن داروسازان قرار داده شود تا سوء تفاهمی ایجاد نشود و توزیع به صورت دقیق تر قابل پیگیری و رصد باشد

به گفته رئیس روابط عمومی انجمن داروسازان ایران، باید نظارت بیشتر و دقیق تری بر زنجیره توزیع صورت گیرد تا امکان نیازسنجی و برنامه ریزی و سهمیه بندی عادلانه و منطبق بر واقعیت، به شکل اثربخشی صورت بگیرد و در این راستا انجمن داروسازان باید در توزیع داروها ایفای نقش کند.

خیری اضافه کرد: سبدفروشی داروها توسط شرکت های پخش دارویی باید متوقف شود. متاسفانه شاهد هستیم که دارویی که در یک منطقه مورد نیاز نیست، به اجبار و با سبدفروشی، از سوی ویزیتورهای شرکت های پخش به داروخانه ها عرضه می شود و این موضوع در شرایطی که داروخانه با کمبود نقدینگی روبرو هستند، گرفتاری های زیادی ایجاد می کند

به گفته این عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران، متاسفانه گرفتار ویزیتورسالاری شده ایم و باید با تدبیر و چاره اندیشی از آن عبور کنیم تا فضای توزیع دارو به سمت تعادل و توازن پیش برود.

خیری اضافه کرد: توجه به این موضوع نیز حائز اهمیت است که تلاش دولت برای واقعی شدن قیمت دارو، اتفاق خوبی بود ولی مشروط به اینکه پرداخت ها به صورت مستمر و قابل برنامه ریزی باشد. اینکه بودجه طرح دارویار به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شود ولی پرداخت ها به داروخانه ها در آنجا تاخیر صورت بگیرد، زنجیره تامین دارو با اخلال روبه رو می  کند وسهمیه بندی داروها که این روزها شاهد آن هستیم، نشان می دهد که متاسفانه گرفتار این مشکل شده ایم.

رئیس روابط عمومی انجمن داروسازان تصریح کرد: تولید آنتی بیوتیک در کارخانجات داروسازی کشور، در سه شیفت در حال انجام است و این موضوع نشان می دهد که برنامه ریزی ها درست نبوده است و در این رابطه باید علت یابی شود و سرمنشا خطا پیدا شود.

به گفته خیری،  اینکه قیمت آنتی بیوتیک ها به خوبی تنظیم نشده یا اینکه مشکل  در ترخیص مواد اولیه بوده یا اینکه مشکل در عدم اطلاع رسانی به موقع به کارخانجات مبنی بر احتمال کمبود دارویی بوده است، باید بررسی و ریشه یابی شود تا در آینده دچار چنین مشکلاتی نشویم.

رئیس روابط عمومی انجمن داروسازان ایران در خصوص واردات آنتی بیوتیک ها گفت: با گزارش های پی در پی درخصوص کمبود دارویی خصوصا آنتی بیوتیک ها، دولت دست به کار شد و اقدام به واردات آنتی بیوتیک کرد، اما باید توجه داشت که همین مقدار واردات نیز به صورت شفاف، عادلانه و دقیق باید توزیع شود تا مشکلات دیگری به زنجیره توزیع تحمیل نشود.

خیری تصریح کرد: باید یادآوری کرد که کمبود داروها فقط به آنتی بیوتیک خلاصه نمی شود و داروهای دیگری نیز دچار این مشکل هستند که باید هرچه زودتر در مورد آنها چاره اندیشی شود و از آنجایی که بخشی از مشکل در نحوه توزیع است، پیشنهاد ما این است که  نماینده انجمن داروسازان در هر استان، در جریان میزان تامین و توزیع قرار گیرد تا به این صورت هم جلوی ویزیتورسالاری سد شود و هم با سبدفروشی مقابله شود. ضمن اینکه دقت و سرعت در توزیع نیز افزایش پیدا کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا