اهم اخبارتجارتصادرات و وارداتصنعت و معدنکشاورزی و صنایع غذایی

ایران و چین همکار‌های جدید را در زمینه غذای حلال آغاز کنند

به گزارش تولید آنلاین به نقل از ایرنا ، «غلامحسین شافعی» روز سه شنبه در سومین همایش فرصت‌های بازرگانی و سرمایه‌گذاری ایران و چین با بیان اینکه مبادلات تجاری بین دو کشور به روش جزئی، کلی و الکترونیک انجام می‌شود، گفت: همکاری‌های اقتصاد دو کشور در اغلب حوزه‌ها از جمله صنعت، گردشگری، انرژی‌های تجدید پذیر، حمل‌ونقل، مخابرات و سرمایه‌گذاری در این حوزه‌ها به قوت انجام می‌شود.
بنا بر اعلام اتاق بازرگانی ایران، شافعی افزود: اکنون فرصت‌های مناسبی وجود دارد که شرکت‌های فعال چینی می‌توانند با استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های فعال ایرانی نسبت به تولید کالا اقدام کنند و در صورت صادرات، از معافیت‌های مالیاتی بهره‌مند شوند.
شافعی با اشاره به اینکه ایران بزرگترین بازار واردات کالاهای واسطه‌ ای در خاورمیانه محسوب می‌شود، تصریح کرد: ایران به‌ دلیل دسترسی آسان و ارزان به بازار ۴۶۰ میلیون نفری منطقه، مزیت‌های زیادی در همکاری‌های اقتصادی با کشورهای دیگر بویژه چین دارد و این مساله می‌تواند به تحقق هدف افزایش مبادلات دو کشور به ۵۰میلیارد دلار کمک کند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در ادامه با اشاره به اینکه با تلاش چین، «راه ابریشم» در حال احیاست، گفت: تاکنون اتاق‌های بازرگانی ۶۷ کشور به عضویت اتاق جاده ابریشم درآمده اند و اتاق ایران نیز سمت نائب رئیسی این اتاق را داراست.
وی ادامه داد: تحلیلگران معتقدند پس از سال ۲۰۲۵، باید تمرکز اقتصاد جهان را در مرزهای هند و چین جست و جو کرد و در این وضعیت، یکی از محوهای مهم مبادلات اقتصادی، جاده ابریشم خواهد بود؛ این در حالیست که موقعیت جغرافیایی ایران شرایطی مناسبی فراهم می‌آورد که ایران و چین همکاری‌های جدیدی بر پایه احیای راه ابریشم آغاز کنند.
شافعی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه ایران و چین ارتباط دوستانه خود در حوزه‌های سیاسی و اقتصادی را بیش‌ از پیش تقویت کنند، افزود: یکی از مسائل دیگری که اکنون به‌ عنوان موضوع مهم در جهان مطرح است، موضوع همکاری‌های مشترک در حوزه غذای حلال است که با توجه به مبادلات بیش از هزارمیلیاردی آن در سال، لازم است که ایران و چین همکاری‌های جدیدی در این حوزه آغاز کنند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه سرمایه‌گذاری‌های مشترک، به پایداری روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور کمک می‌کند، تصریح کرد: با تداوم روش فعلی و افزایش مشارکت‌های سرمایه‌گذاری بخش‌های خصوصی ایران و چین، امیدواریم روابط دو کشور بیش‌ازپیش توسعه یابد.
قدردانی از حل مشکل مسدود شدن برخی حساب‌های بانکی ایرانی
شافعی همچنین با اشاره به حل مشکل مسدود شدن برخی حساب‌های ایرانیان در بانک‌های چین، این اتفاق را مایه رضایتی بخش خصوصی عنوان و از مقام های هر دو کشور برای پیگیری و حل این مساله قدردانی کرد.
برپایه این گزارش، سومین همایش فرصت‌های بازرگانی و سرمایه‌گذاری ایران و چین، از امروز به همت اتاق مشترک بازرگانی و صنایع چین و دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران در محل اتاق ایران برگزار شده است و فردا نیز ادامه دارد.
به گزارش ایرنا، پیش از این «پانگ سن» سفیر جمهوری خلق چین در تهران ارزش تجاری ایران و چین در ۱۱ ماهه سال ۲۰۱۷ میلادی را ۳۳ میلیارد و ۶۶۰ میلیون دلار اعلام کرد که در همسنجی با پارسال ۲۰.۵ درصد افزایش داشته است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا