اخباربرگزیدهاقتصاد و تجارتبازاربانک ، بورس وبیمهبانک، بیمه و بورستجارتتشکلهاصادرات و وارداتصادرات و وارداتصنایع دستیصنعت و معدنصنعت ومعدننساجی

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان کفش‌های دست‌دوز تهران: صرفه جویی ۳۰۰ میلیون یورویی در تامین مواد اولیه صنعت کفش

رسول شجری از صرفه جویی حدود ۳۰۰ میلیون یورویی در تامین مواد اولیه صنعت کفش خبر داد و گفت: هم اکنون بخش قابل توجهی از مواد اولیه واحد‌های تولیدی در داخل تامین می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تولید و اقتصاد(تولید آنلاین)، رسول شجری رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان کفش‌های دست‌دوز تهران گفت: صنعت کیف و کفش یکی از صنایع پویا با اشتغالزایی ۵۰۰ هزار نفری در کشور است. 

وی به ظرفیت تولید ۴۵۰ میلیون جفت انواع کفش در کشور اشاره کرد و افزود: مصرف سرانه کفش ۲ و نیم تا ۳ جفت است و در صورت تولید با ظرفیت کامل، بخشی از تولیدات را می‌توان صادر کرد. 

شجری با اشاره به فعالیت ۱۲ هزار واحد صنفی کفش دست دوز در کشور، بیان کرد: واحد‌های تولیدی در کلانشهر‌های تهران، اصفهان، تبریز و مشهد فعال اند و همچنین اتحادیه‌هایی به طور منسجم در کنار کفش دست دوز، کیف هم تولید می‌کنند. 

وی در خصوص وضعیت تولید در کارخانه‌های کفش‌های ورزشی که اخیرا تبلیغات زیادی دارند، گفت: تولیدات کارخانه‌های کفش ورزشی با شرایط آسان و به واسطه ماشین آلات و فناوری‌های روز در ۱۰ سال گذشته به صورت انبوه و با قیمت مناسب عرضه می‌شود. 

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان کفش‌های دست‌دوز ادامه داد: در تولیدات ورزشی هدف این است که در وهله نخست به زیبایی و کیفیت کار بپردازیم سپس به قیمت محصول تا بتوانیم هم با تولیدات خارجی رقابت کنیم و هم صنعت را حفظ کنیم. 

وی به مصرف حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون یورویی مواد اولیه برای راه اندازی کارخانه‌های مولد اشاره کرد و افزود: امروزه به همت واحد‌های تولیدی این هزینه تا ۲۰۰ میلیون یورو کاهش یافته و واحد‌های صنعتی بسیاری از مواد اولیه‌ی وارداتی را در داخل تولید می‌کنند. 

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان کفش دست‌دوز در پاسخ به پرسشی در خصوص اینکه هم اکنون چه موادی وارد می‌شود که توان تولید داخلی وجود ندارد، گفت: بخشی از مواد اولیه برای راه اندازی کارخانه‌های مولد مورد نیاز است به عنوان نمونه چسب، ورق تکسون و حدود ۲۰ قلم جنس دیگر مورد مصرف برای حمایت این کارخانه‌ها لازم است، اما در تولید پلی اورتان‌ها با کمک پتروشیمی‌ها به خودکفایی رسیده ایم که واردات آن ارزبری بالایی داشت.

صادرات ماشین آلات صنعت کفش 

وی به ساخت داخل ماشین آلات کفش دست دوز به صورت نیمه صنعتی و صنعتی در کشور اشاره کرد و افزود: ماشین آلات بزرگ این صنعت همچون ماشین‌های بزرگ تزریق به کشور‌های دیگر صادر می‌شود.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا با وجود ساخت داخل ماشین آلات نیازی به واردات داریم؟ گفت: هم اکنون توان تولید داخل ماشین آلات صنعت کفش وجود دارد، اما در برخی ماشین آلات به دلیل صرفه اقتصادی واردات داریم و این نشان تعامل در صنعت است. 

صادرات محصول نهایی؛ چالش تولیدکنندگان کفش دست دوز 

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان کفش‌های دست‌دوز تهران به چالش صادرات در این صنعت اشاره کرد و گفت: صادرات به تنهایی یک صنعت است و با توجه به اینکه تولیدکننده به تنهایی نمی‌تواند اقدامات صادراتی را انجام دهد، این امر مستلزم فعالیت و همکاری سفارتخانه‌های ایران در عرصه برون مرزی است. 

وی به روسیه به عنوان یکی از قطب‌های مصرف کفش اشاره کرد و گفت: بیش از ۹۰ درصد کفش روسیه از دیگر کشور‌ها تامین می‌شود، در ۲ سال اخیر با ایجاد یک مرکز تجاری در این کشور اقدامات صادراتی انجام شده است و امیدواریم ثمر بخش باشد که این امر مستلزم زمان است هر چند در گذشته هم اقداماتی انجام شده بود ولی به علت تحریم‌ها نتیجه بخش نبوده است. 

شجری بر لزوم توجه ویژه دولت به صادرات محصولات نهایی این صنعت اشاره کرد و گفت: کشور عراق مصرف کننده کفش است، اما به علت قوانین دست و پاگیر نمی‌توانیم با کشور‌های منطقه همچون ترکیه رقابت صادراتی داشته باشیم. 

به گفته رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان کفش‌های دست‌دوز تهران؛ با وجود رکود داخلی، با صادرات محصول نهایی می‌توانیم واحد‌های صنفی تولیدی را فعال نگه داریم.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر میزان صادرات محصول نهایی گفت: هم اکنون صادرات محصول ۹۰ تا ۱۲۰ میلیون دلار در نوسان است که بسیار ناچیز است و باید به یک میلیارد دلار برسد تا هم نیاز واحد‌های تولیدی به مواد اولیه را پوشش دهیم و هم اینکه با فعالیت مازاد قیمت تمام شده محصولات کاهش یابد. 

تشکیل مجموعه صادراتی برای تولیدات کفش 

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان کفش‌های دست‌دوز تهران با اشاره به برنامه‌های آینده این اتحادیه گفت: در صدد ایجاد یک مجموعه صادراتی برای محصولات تولیدی هستیم و از دولت به عنوان متولی صنعت؛ کمک فکری و فراهم کردن امکانات لازم برای صادرات محصولات خود را خواستاریم. 

شجری ادامه داد: با وجود اینکه در نمایشگاه‌های متعدد با فعالان اقتصادی کشور‌های خارجی گفتگو‌هایی را داشته ایم، اما پاسخگو نبوده، این در حالی است که اوایل انقلاب کفش به آفریقا، فرانسه و انگلستان کفش صادر می‌کردیم و بایستی سفارت‌های ایران در دیگر کشور‌ها برای معرفی محصولات فعالیت مثمر ثمری داشته باشند که در نهایت به نفع تولیدکنندگان و کشور است. 

وی گفت: امیدوارم شرایط اقتصادی به نحوی باشد که واحد‌های اقتصادی بتوانند با حداکثر توان تولید کنند و به دنبال آن شاهد افزایش اشتغالزایی باشیم و از دولت هم درخواست داریم که راه‌های صادرات را تسهیل کند و برای این مسیر ریل گذاری درستی در نظر بگیرد.

پیگیری موثر وزارت صمت برای جلوگیری از واردات پوشاک و کفش

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان کفش‌های دست‌دوز تهران در خصوص واردات کفش گفت: متاسفانه هم اکنون بدلیل مشکلاتی که ما خودمان برای صنعت ایجاد کرده ایم با بالا بردن هزینه تولید و به دنبال آن افزایش قیمت برای مصرف کننده، واردات محصول نهایی جان گرفته که باید با آن برخورد شود یعنی باید در وهله نخست اصالت محصول ایرانی را با ایجاد امکانات برای تولید کالای باکیفیت، افزایش و قیمت تمام شده کالا را کاهش داد و از مرحله بعد به تعدادی سودجو که به دنبال منافع شخصی خود هستند اجازه واردات ندهیم. 

وی با بیان اینکه وزارت صمت با حساسیت پیگیر ممنوعیت واردات پوشاک و کفش به کشور است، گفت: امیدواریم با این پیگیری‌ها کالای مصرفی هموطنان از تولیدات داخلی تامین شود و مازاد نیاز صادر شود.

شجری با بیان اینکه هم اکنون استاندارد اجباری برای تولیدات صنعت کفش دست دوز وجود ندارد گفت: از استاندارد اجباری صنعت کفش دست دوز استقبال می‌کنیم و مورد تایید اتحادیه است، زیرا نبود کیفیت نه تنها به مصرف کننده داخلی بلکه به صادرات هم لطمه وارد می‌کند./صداوسیما

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا