وزیر اسبق جهاد کشاورزی و مشاور اتاق بازرگانی ایران: رشد منفی ۲٫۵ درصدی ارزش صادرات صنایع غذایی در طی ۱۰ سال گذشته
عباس کشاورز گفت: طی ۱۰ سال، ارزش صادرات صنایع غذایی بر خلاف میزان صادرات، رشد منفی ۲٫۵ درصدی در سال داشته است و بررسی صادرات در بخش کشاورزی نشان می دهد که اختلاف زیادی در صادرات این دو بخش وجود ندارد.
به گزارش پایگاه خبری تولید و اقتصاد(تولید آنلاین)، عباس کشاورز وزیر اسبق جهاد کشاورزی و مشاور اتاق بازرگانی ایران در این جلسه گفت: صنایع غذایی از نظر امنیت غذایی، سلامت، ارزش افزوده و ایجاد شغل صنعتی مهم است و تمام دنیا به سمت صادرات صنایع غذایی میروند.
وی بیان کرد: طی ۱۰ سال، ارزش صادرات صنایع غذایی بر خلاف میزان صادرات، رشد منفی ۲٫۵ درصدی در سال داشته است و بررسی صادرات در بخش کشاورزی نشان می دهد که اختلاف زیادی در صادرات این دو بخش وجود ندارد.
کشاورز عنوان کرد: رب گوجه فرنگی، شیرینی، شکلات، بیسکویت و ویفر، کمپوت و انواع محصولات نان و محصولات لبنی بیشترین میزان صادرات را در صنعت غذا دارند.
وی اظهار کرد: بررسی آمار و ارقام نشان میدهد که در صادرات محصولات غذایی دارای سیاست، بازار و برنامه منسجم و مستمر برای هر محصول نیستیم و تنها در محصولات لبنی و شیرینی و شکلات تا حدودی پایداری وجود داشته است.
سرپرست اسبق وزارت جهاد کشاورزی گفت: جابه جایی بازار و ورود کشورهای رقیب با وجود افزایش میزان صادرات باعث کاهش ارزش صادرات محصولات غذایی شده است.
کشاورز بیان کرد: کیفیت محصولات، وجود رقبا، قیمت تمام شده، دیپلماسی و تغییرات مستمر سیاستهای صادراتی باعث تغییر مقاصد صادراتی به کشورهای ضعیف مانند عراق، افغانستان و پاکستان شده است.
وی گفت: عدم وجود پایانه های صادراتی مناسب مخصوصا برای محصولات فسادپذیر و عدم مقررات علمی، منطقی و تعریف شده با کشورهای هدف از دیگر آسیبهای بخش صادرات است.
کشاورز افزود: یک کشور میتواند هم صادرات داشته باشد و هم واردات و شاید در مقطعی صادرات کاهش یا متوقف شود ولی مطلب مهم آن است که جایگزینی برای بازار صادراتی از دست رفته کار آسانی نیست.